ABD’den Ödüllü Organik Bal Online Satışta - 12.1.2021

 Uzmanların verdiği bilgiye göre, bağışıklık sistemini güçlendirmek Covid-19’a yakalanma riskini azaltırken, yakalanan hastaların da iyileşme süresini kısaltıyor ve hastalığı daha hafif atlatıyor. Bağışıklığı güçlendirmenin en iyi yolunun ise bal tüketmek olduğu dile getiriliyor. Bu noktada ABD’de yapılan araştırmada Organik Kara Kavanoz Bal yarışmasında Honey Leaves, 780 markayı geride bırakarak birinci oldu. Bal, online sitelerde satışa sunuldu.

Covid-19 savar olarak yeniden gündeme gelen organik bal üretiminde Türkiye atağa kalktı. Bu noktada yerli markalar da üretimlerini yarışmalarda ödül alarak tescil ettiriyor. Dört yıl önce Asel Bal bünyesinde Ubeydullah Subaşı tarafından kurulan Honey Leaves markası yurt dışında başarı hikayesine imza attı. ABD’de bulunan The Center For Honeybee Research Asheville N.C.’nin her yıl düzenlediği "Organik Kara Kavanoz Bal” yarışmasında 780 bal arasından sıyrılıp tam not alarak Ortadoğu birincisi seçildi. Organik bal üretiminde iddialı olduklarını öne süren Subaşı, şunları söyledi:  "Hikayemiz aile büyüklerimizin 1800’lü yıllardan itibaren her derde deva balı, el değmemiş bir coğrafyada üretmek istemesiyle başlıyor. Balımız zamanla tüm bölge halkının vazgeçilmez şifa kaynağı haline geliyor. Dört yıl öncesine kadar sadece akrabalarımız ve arkadaşlarımızla paylaştığımız bu gerçek şifa kaynağını herkese duyurmak istedik. 1870’de başlayan bu gelenek Honey Leaves markasıyla dört yıl önce yeniden hayat buldu ve şimdi tüm dünyayla tanıştı.”

Honey Laeves Kurucusu Ubeydullah Subaşı

Muhafaza Etmek Önemli

İyi balın tanımını da yapan Ubeydullah Subaşı ”Rakımı yüksek bölgelerden elde edilen bal, kaliteli baldır. Endemik bitkiler açısından zengindir. Rakımı 1000 ile 1500 metrede üretilen bal ile endemik bitkilerin yoğun olduğu, rakım olarak 2 bin metrenin üzerinde üretilen balları bir tutmamak gerekir. Bir balı kaliteli olarak tanımlamak için besin içeriğinin tüm doğallığı ile muhafaza edilmiş olması gerekir” dedi.

Yıllık Üretim Fazla

Honey Leaves 500 kovanı ile tamamen doğal şartlarda yıllık ortalama 2-2,5 ton organik bal üretimi gerçekleştiriyor. Markanın ürün gamında; besin içeriği ve biyolojik aktiviteleri tamamen korunmuş, doğal, katkısız ve organik petek ve süzme karakovan balı bulunuyor. Petek karakovan ballarını 0,5 kilogram ve 1 kilogramlık metal ve ahşap kutularda, süzme karakovan ballarını ise 450, 680 ve 870 gramlık cam kavanozlarda satışa sunuyor. Honey Leaves ürünlerini kendi internet sitesi www.aselbal.com’un yanı sıra Trendyol, Hepsi Burada ve N11 gibi e-Ticaret sitelerinden satın almak mümkün.

Gerçek ve güvenilir bal nasıl anlaşılır?

• Bir bardak sıcak su içerisine konulacak 1 tatlı kaşığı bal, su ile hemen etkileşime geçmez, yani suyun içinde hemen dağılmaz.

• Gerçek bal, kristalize olur ve donar. Bal kavanozunuzun alt kısımları donma yapar ise hakiki baldır.

• Gerçek, katkısız bal ateşe dayanıklıdır ve kolay kolay yanmaz.

• Balı yedikten sonra tadı 15-20 saniye daha damağınızda kalıyorsa, o bal gerçek baldır.

• Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz akar.

• Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağı kıvamına gelmesi, balın hakiki olduğunu gösterir.



Habere gitmek için tıklayınız.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.